Kupus i jabuke za inozemno tržište

Bez autora
Sep 20 2010

Bijeljinski Spektar drink, preduzeće za preradu voća i povrća, ovih dana otkupljuje jabuke i kupus koji će ići u izvoz. Kiseli kupus plasirat će se na tržište BiH i Crne Gore, a sokovi od jabuka, kao i ostali proizvodi ovog preduzeća, naći će se na tržištima više evropskih zemalja. Planiran je otkup 600 tona jabuka po cijeni od 15 feninga za kilogram, te 200 tona kupusa po cijeni od 25 feninga za kilogram. Otkupljeno je 50 tona šljive po cijeni od 40 feninga za kilogram, što je upola manje od planiranog, ali zahvaljujući zalihama preduzeća, plan proizvodnje bit će realiziran. Spektar drink zapošljava stotinu radnika i još odolijeva ekonomskoj recesiji i uspijeva zadržati svoje mjesto na domaćem i stranom tržištu.

Kupus i jabuke za inozemno tržišteBijeljinski Spektar drink, preduzeće za preradu voća i povrća, ovih dana otkupljuje jabuke i kupus koji će ići u izvoz.

Kiseli kupus plasirat će se na tržište BiH i Crne Gore, a sokovi od jabuka, kao i ostali proizvodi ovog preduzeća, naći će se na tržištima više evropskih zemalja.

Prema riječima tehnologa Mitra Gospavića, planiran je otkup 600 tona jabuka po cijeni od 15 feninga za kilogram, te 200 tona kupusa po cijeni od 25 feninga za kilogram.

Gospavić ističe da je otkupljeno 50 tona šljive po cijeni od 40 feninga za kilogram, što je upola manje od planiranog, ali zahvaljujući zalihama preduzeća, plan proizvodnje bit će realiziran.

Spektar drink zapošljava stotinu radnika i još odolijeva ekonomskoj recesiji i uspijeva zadržati svoje mjesto na domaćem i stranom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik